signle blog post

Post Type: Standard

Colin Hay rockt de Birchmere

ging gisteravond naar Colin “Men At Work” hooi in de Birchmere – hij steunt zijn nieuwe (en geweldige) verzameling Mercury -album (recensie hier).

Laat me beginnen met te zeggen dat de opener, Chris Trapper, veel beter was dan een opener een ideaal heeft om te zijn. (Ik ben van plan binnenkort een functie met hem te doen.) Hij was zelfs zo goed dat ik mezelf begon af te vragen waarom Colin iemand zo goed zou toestaan ​​hem te voorafgaan. Ik begon te denken dat Mr. Hay misschien niet zou meten.

Natuurlijk had ik het mis. Colin Hay heeft een ongelooflijke aanwezigheid en een stem die door de kamer bloeit – zoals Van Morrison of Eddie Vedder, hij kan allerlei stemmingen overbrengen en een menigte volledig veroveren. Ik heb altijd plezier genomen in zijn studiowerk, maar ik heb nooit het geluk gehad om hem live te vangen, en wat ik nog nooit eerder heb waargenomen, is hoe goed zijn gitaarwerk is. Hooi is zeer bekwaam en maakt complexe, emotionele muziek eenvoudig en gemakkelijk. Het is bedrieglijk op zijn studioalbums, maar live je kunt echt de muziek zien die achter al zijn pakkende, sentimentele nummers zit. En ik geef sentimenteel op een goede manier aan. Hay is comfortabel om de liefde te uiten die hij voor zijn vader heeft, maar wordt nooit schmaltzy, wordt nooit twee.

Geweldige show – als je er vanavond kunt komen, mis het dan niet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.