signle blog post

Post Type: Standard

Geannuleerde serie: de X, Y & Z van speculatiefout …

Dus wat gebeurt er als een boek wordt gehyped als het volgende grote ding en lijkt helemaal klaar om zijn eigen film/tv -serie te krijgen, maar dan niet en Ziet er in plaats daarvan eruit alsof het kan worden geannuleerd? We hebben een voorbeeld van dit scenario met de recente annuleringsgeruchten over de tv -serie ‘Y: The Last Man’.

Deze eigenschap, oorspronkelijk overwogen voor een groot filmproject, werd vervolgens door het FX -netwerk opgenomen als een potentiële tv -serie. Welnu, vanwege creatieve verschillen tussen de showlopers, staat het blijkbaar op het punt geannuleerd te worden (zie hier).

In dit bericht wil ik kijken naar het nadeel van speculatie, wanneer de hype nooit wordt verwezenlijkt en de strip waarop u wedt op een groter publiek faalt.

Brian K. Vaughan’s en Pia Guerra’s gevierde 2002 Vertigo Comic Y: The Last Man is al lang aangekondigd als een artistiek succes. De ontvanger van Three Eisner Awards en winnaar van de Hugo Award voor Best Graphic Story in 2008, voor de originele lezers, was er om een andere reden geen interesse in het bezitten van kopieën dan om een geweldig verhaal te lezen. Toen er echter geruchten begonnen te circuleren dat het in overweging was voor ontwikkeling in een volledige speelfilm in 2007; Plots wilden veel mensen gretig een exemplaar van het eerste nummer bezitten met de gedachte dat het in waarde zou ballon. In 2011 werd bovendien een losjes aangepaste versie van het verhaal als een korte film uitgebracht in Portugal door Luís Lobo en Bruno Telésforo. Alle dingen zagen er goed uit voor de toekomst van Y.

In feite was de hype voldoende om de rente en prijzen ook vaak te zien stijgen. Vóór januari 2007 waren er slechts 119 exemplaren op de CGC -volkstelling, met een gemiddelde graad van 9,4. Tegen januari 2018 was dat aantal gestegen naar 777. Vanaf 29 april 2019 zijn er niet minder dan 1.129 CGC -beoordeelde exemplaren die er zijn. Ebay -verkopers hebben vaak kopieën gepromoot met de labellijn: ‘TV Show Come Soon’. Als het tv -programma wordt geannuleerd, wat betekent dit dan voor de waarde van Y: The Last Man?

Y: The Last Man #1 (augustus 2002) – Eerste verschijning van Yorick Brown & Ampersand

Een afflict en het snelle uitsterven van mannelijke zoogdieren van alle soorten zijn de setting voor deze dystopische stripverhaal geschreven door Brian K. Vaughan. De enige mannelijke overlevenden van de pest, Yorick Brown en zijn Capuchin Monkey Ampersand, worden de focus van de 60 -uitgifte -serie als de enige mannetjes die op aarde zijn achtergelaten. Er was geen geregistreerde verkoop van deze strip op GoCollect vóór 2012. Op dat moment wordt een verkoop van 9,8 geregistreerd als verkopen voor $ 288,83 op eBay (18/06/2012). Tegen februari 2018 verkocht dezelfde 9,8 graad voor $ 620,00 (eBay Sale 02/17/2018) een rendement op investering van 114,6%. Tegen mei 2019 werd een 9,8 exemplaar verkocht voor $ 1, 300,00 (eBay 03/16/2019). Nogmaals, een sprong van 109% in waarde. Maar het nieuws van de potentiële annulering van het tv -programma zag het laatste 9.8 exemplaar verkopen voor $ 999,99. Is er een uitverkoop begonnen?

Voor nu, als we alleen naar het gemiddelde van drie maanden kijken voor het rendement, ziet de situatie er als volgt uit:

9,8 = positief op +9,3% na 7 omzet in de afgelopen drie maanden.
9,6 = positief op +45,6% na 11 omzet
9,4 = positief op +52,2% na 4 omzet
9,2 = negatief bij -3% na 3 omzet
9.0 = positief bij +12,5% na 2 omzet.

Dit onthult voornamelijk positieve cijfers, maar onthoud dat al die verkopen werden gedaan voordat de problemen bij de ontwikkeling van de show werden gedreven. Laten we nu veel beter kijken naar de gegevens, omdat elk geval anders is. In termen van gedrukte run, Y: The Last Man #1, is niet bepaald een schaars boek. Volgens Comichron.com had het in totaal ongeveer 15, 287 eenheden gekocht door boekhandels in 2002 van diamantdistributeurs bij release (zie hier).

Dit houdt in dat er letterlijk duizenden exemplaren zijn die niet zijn beoordeeld. Dit is slecht nieuws voor een modern boek als ‘Y’, want zonder een spin-off (zelfs als Vaughan’s latere projecten, zoals Saga, van cruciaal belang zijn), zal het moeilijk zijn om niet-fans geïnteresseerd te houden in dit boek om het te zoeken zonder een film- of televisieserie die het promootte. Ik voorspel dat (behalve nieuwe showlopers die worden gevonden voor de FX Live Action Series) de prijzen zullen dalen.

Wat is de opname hier: er zijn geen zekerheden in de stripboekwereld. De kortetermijnindicatoren, als annulering plaatsvindt, lijken te wijzen op een daling van de prijzen die alle cijfers in de komende maanden kunnen beïnvloeden. Dit is een duidelijk geval van speculatiefout. Als u de afgelopen twee jaar een exemplaar hebt gekocht in de hoop om te verkopen bij de release van de show, kan uw boek een aanzienlijke hoeveelheid waarde verliezen.

Zou het tv -programma nog steeds doorgaan? Dit is nog steeds een mogelijkheid, maar met zo talloze titels en stripgebaseerde shows die er zijn, en geen tekort aan andere, beter bekende, strips die wachten om te worden aangepast door Hollywood, de kansen dat Y wordt opgenomen door een ander netwerk als het niet Gemaakt door FX zien er niet goed uit.

Er is hier echter een les. Als je een exemplaar van Y hebt gekocht omdat je het wilde bezitten en van het boek wilde houden, dan moet je niet echt te veel worden opgewerktnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.