signle blog post

Post Type: Standard

Oude wonden#1-3

Oude wonden is een miniserie van vier uitgaven van POP! Gaat het pictogram. Het wordt ook digitaal aangeboden op Comixology. De allereerste twee problemen zijn uit, met #3 die later deze maand komen.

Schrijver Russell Lissau en kunstenaar John Bivens presenteren een verhaal dat ik moet ontdekken, maar het vertellen maakt het ongebruikelijk. Naarmate probleem #1 opent, wordt Michael Lane verteld dat zijn ex-vrouw is gedood toen haar huis werd opgeblazen. Hun geheim, dat Lane weigert de onderzoekende rechercheurs te tonen, is dat ze gebruikten om superhelden te zijn.

Hij voorzag het na een ongeluk, een die zijn been vernietigde. Naarmate de serie doorgaat, worden extra mensen die aan hem zijn gekoppeld aangevallen, en we ontdekken veel meer over de scenario’s achter het originele ongeluk en de verbindingen die hij toen had als nu.

Een groot deel hiervan werkt om twee redenen voor mij. Eén: Lissau doet een uitstekende taakopbouwspanning. Naarmate de serie doorgaat, begrijpt hij precies hoeveel info voor maaltijd uit om de bezoeker erbij te houden. De flashback -herinneringen worden snel ingevoegd om vast te stellen wie personages effectief zijn. Soms wordt ons ook precies getoond hoe overlevenden tegen zichzelf liegen om onaangename herinneringen te voorkomen.

De tweede reden is de kunst. De stijl van Bivens is krassend, noir-achtig, evenals afgezwakt om veel grijstinten te suggereren. De openingsscène, waar Lane wordt gewekt door de rechercheurs die hem slecht nieuws brengen, dat hij in zijn badjas ontvangt, bogen in een stoel en zijn riet vasthoudt, brengt de gevoelens van ontzetting en schok goed.

Ik hou ook van de dialoog van Lissau. Het bevordert het verhaal realistisch. Ik heb een beetje een kwalme over het gebrek aan vrouwen in het verhaal, vooral gezien het feit dat een van de twee niets is, maar een plotapparaat, een patiënt om de actie te inspireren. Aan de andere kant zijn er niet veel personages in de allereerste plaats, en het is geweldig om detective Alyssa Hess zo proactief te zien werken.

Het is duidelijk dat dit een thriller is, een geheim waar we ons in de gaten houden om te ontdekken wie de vrienden van Lane aanvallen. Het is ook een meditatie over hoe het verleden Trauma overlevenden vormt, evenals een verhaal over iemand wiens beste dagen achter hen waren, maar nog steeds aan het hangen is. Er zijn niet veel strips over wat je uitvoert in de tweede of derde fase van je leven, wanneer de jeugd voorbij is als je om verschillende redenen beslissingen neemt.

Uitgave #3 legt de schurk bloot, na een aanzienlijke openbaring in het verleden, maar er is nog veel meer te komen, omdat we nog steeds vereisen om te ontdekken waarom en hoe. In deze superheldstrip is de motivatie veel meer dan de actie. (De uitgever leverde digitale evaluatiekopieën.)

Deel dit:
Twitter
Facebook
Tumblr

Gerelateerde berichten:

Oude wonden #4I Ik wil niet zo goed zeggen over oude wonden #4, geschreven door Russell Lissau en getekend door John Bivens, gezien het feit dat het het geheim concludeert dat aan het begin van de miniserie is opgezet. De moordenaar werd blootgesteld aan het einde van probleem #3, maar dit is de cruciale, …

De hardways #1i hield van de oude wonden van Russell Lissau toen ik het een aantal jaren geleden uitcheckte (helaas lijkt het niet langer digitaal te worden aangeboden), dus nam hij contact op met zijn nieuwste project, de hardways, en verzonden en verzonden Een kopie van het allereerste nummer. Geïllustreerd door Shawn Richison, is het het begin van …

Verandering is Tough LinkBlogging: Lois Lane Books, Alex Segura Interview, Moretwo People Ik vind het leuk om met elkaar te praten: Tim O’Shea interviewt Alex Segura over zijn functie als uitvoerend directeur van publiciteit en reclame voor Archie Comics. Ze behandelen ook het innovatieve werk van Alex, inclusief een verhaal dat hij componeert voor een aankomend probleem van Archie & Friends, over de allereerste Riverdale Comic …

Leave a Reply

Your email address will not be published.