signle blog post

Post Type: Standard

Markley’s Fevered Brain: Way Out ’70s

Dit bericht is ingediend onder:

HOOPPAGINA HOOGTEKENINGEN,
Interviews en kolommen,
Productrecensies

Wayne Markley

door Wayne Markley

Marvel Firsts: The 1970s Vol. 3

Dit is mijn voorlaatste blog die een kijkje neemt op Marvel Firsts: de handelscollecties van de jaren 1970. Dit derde deel bevat verhalen en personages uit de late jaren ’70 en de creativiteit is begonnen te glippen van de vroegere jaren, zoals te zien in de jaren 70 Volume 1 en 2. Er zijn hier enkele goede verhalen en sommige personages zijn doorgegaan met het maken van een invloed op het Marvel -universum, maar helaas niet zo talrijk als de eerdere delen.

Schedel de moordenaar #1

Dit derde deel leidt weg met het eerste nummer van Skull the Slayer. Skull werd in eerste instantie geschreven door Marv Wolfman met kunst van Steve Gan, maar zoals bij een groot aantal van deze jaren zeventig titels, zouden de creatieve teams snel en continu veranderen, wat een reden zou kunnen zijn dat veel van hen zulke korte runs had. Skull gaat over een voormalige militaire man die in een alternatieve wereld belandt met een vrouwelijke metgezel en een paar anderen nadat hij door de Bermuda -driehoek is gegaan. Dit eerste nummer is OK, en er is genoeg om je nummer twee te laten lezen, maar nadat je de complete serie hebt gelezen (die beschikbaar is in een handelscollectie) is het niet het beste boek dat ooit is gedaan. Het is interessant hoewel het lezen van de handel hoe meestal het boek van richting zou veranderen met de constante creatieve veranderingen. Zelfs personages die het ene probleem zijn gedood, worden met het volgende teruggebracht met de meest absurde reden waarom ze plotseling terug zijn.

Champions #1 was Marvel’s eerste poging tot een Superhero -team van West Coast. Het eerste nummer bespreekt waarom deze vreemde reeks helden – Iceman, Black Widow, Hercules, Ghost Rider en Angel – allemaal samenkomen en een pad zetten voor de verhalen die erna komen. Het is een redelijk goed teamboek, maar het voelde alsof het was gemaakt van B-level personages met nergens anders te gaan. Schrijver Tony Isabella doet goed werk met het beperkte idee en de kunst van Don Heck en Mike Esposito is niet slecht, maar ziet er heel gebruikelijk uit voor de late jaren zeventig. De hele run van de kampioenen is ook beschikbaar in een handelscollectie.

Marvel Presents #1 met Bloodstone is geschreven door John Warner and Art van Mike Vosberg, Pat Boyette en Bob McLeod. Ulysses Bloodstone was een monsterjager die verscheen in de eerste twee nummers van Marvel -geschenken. Het personage heeft een uitstekende bio die meer dan 10.000 jaar heeft gedekt, maar is nooit zo duidelijk uiteengezet in dit eerste nummer. Het is duidelijk dat hij op monsters jaagt en een krachtige rode edelsteen op zijn borst heeft en dat er veel meer was aan het personage dat was gepland maar nooit is ontwikkeld. Het is echter opmerkelijk dat hij in het moderne Marvel -universum een ​​dochter heeft, Elsa Bloodstone, die ook een monsterjager is. Voor het grootste deel kan dit verhaal worden overgeslagen en niet worden gemist.

Black Goliath #1

Black Goliath #1 bevat een personage, Bill Foster, die al vele jaren als ondersteunend personage rond het Marvel -universum had geslagen. Zijn vroegste optredens waren in de Avengers waar hij assistent was van Hank Pym. Tony Isabella en kunstenaars George Tuska en Vince Colletta verhuisden Bill Foster naar het westen in zijn eigen serie, waar hij een korte run had die misdaad bestrijdde. Met de Pym Particals Bill Foster werd een enorme naar believen en noemde zichzelf Black Goliath, denk ik omdat het personage uit de pagina’s van Luke Cage, Power Man draaide die gevuld was met raciale stereotypen uit de jaren 70. Dus in plaats van de nieuwe Goliath te zijn, moest hij de zwarte Goliath zijn. (Het was iets uit de jaren zeventig). Een SO SO SO -instructieverhaal en een So So -serie.

Marvel Preview #4

Marvel Preview #4 presenteert Starlord, geschreven door de sterk onderschatte Steve Englehart en goede kunst had van Steve Gan. Dit verhaal zou in de toekomst geweldige invloed hebben als het het karakter van Starlord introduceerde, die nu hangt met de Guardians of the Galaxy. Deze Starlord is nog steeds Peter Quill, maar het verhaal is een beetje anders dan de versie die we hebben leren kennen, maar hij is net zo interessant. Een intergalactische ruimte ravotten met tonnen actie en verschillende karakters maken dit een van de beste verhalen in dit deel. Opgemerkt zou moeten worden dat de hele Starlord -saga wordt verzameld in een goede handelspaperback met al zijn verschillende verhalen uit deze periode en de verhalen die allemaal samen weven voor een uitstekende lezing. Dit is niet de Suave (Dorky?) Hero uit Kitty Pride, maar een man op zoek naar het impliceren van zijn pratende schip die verliefd op hem is. (Merk op dat dit verhaal in zwart -wit is).

Marvel presenteert #3

Marvel Presents #3 is hierna herdrukt en het introduceert de Guardians of the Galaxy opnieuw, dit keer door Steve Gerber met kunst van Al Milgrim en Pablo Marcus. Dit eerste nummer is praktisch allemaal opgezet en het bevat de Guardians uit de jaren zestig en niet de versie die je ziet in moderne strips en film. De hele Gerber -run was echt goed (en gelukkig is ook verzameld) en ditDe eerste kwestie doet de serie echt niet recht. We maken kennis met Vance Astro, Charlie 27, Yondo Undota, Martinex T’Naga en de vreemde en zeer Gerberesque Starhawk. Net als bij Starlord doet dit eerste verhaal de serie echt niet recht. Het is de moeite waard om de collectie te zoeken om de complete saga te lezen.

Omega de onbekende #1 is geschreven door Steve Gerber en Mary Skrenes met kunst van Jim Mooney. Dit is een boek waar ik nooit echt in ben aangegaan. Ik heb de complete collectie gelezen en ik heb dit eerste nummer opnieuw gelezen en ik ben een grote Gerber-fan, maar dit boek mist gewoon het doel voor mij. Het basisverhaal gaat over een tiener die, wanneer hij in de problemen zit, wordt gered door Omega The Unknown. Dit boek heeft een sterke cult -aanhang en Marvel heeft een aantal tijd geprobeerd om het personage terug te brengen, maar zonder Gerber werkte het nooit. Ik weet niet zeker of het met Gerber heeft gewerkt. Het is de moeite waard om te lezen alleen omdat het zo’n kleine, maar toegewijde aanhang heeft.

De eeuwen #1

Eternals #1 maakte deel uit van de terugkeer van Jack Kirby naar Marvel na zijn 4e wereldrun op DC. Hij werd vergezeld door Inker John Verkoten in wat een vrij eenvoudig Kirby -verhaal was over een strijd tussen verschillende goden met de mensen die in het midden zijn gevangen. Het eerste nummer is solide en een van de betere verhalen in deze collectie. Het is ook opmerkelijk voor de geschiedenis die het zou in gang zetten in het Marvel -universum. Hoewel de Eternals -serie in het algemeen voor die tijd vrij gebruikelijk Kirby is, is de impact die de serie heeft monumentaal. Naast de eeuwen zijn de achtergrondpersonages zoals de Celestials een belangrijk onderdeel van de kosmische mythologie van de Marvel geworden en verschenen zelfs in de Guardians of the Galaxy -film. Het is interessant om dit solide maar geen uitzonderlijke verhaal te lezen en dan te kijken hoeveel invloed het heeft gehad, want dan. Misschien wel het meest invloedrijke boek in de moderne tijd, niet dat je het zou weten van dit eerste nummer. (Of van het lezen van de hele serie om eerlijk te zijn, die kort en beschikbaar is in handelsvorm.)

Volgende week kom ik terug met een kijkje op de rest van de problemen die in dit deel worden verzameld.

Iron Fist Epic Collection: The Fury of Iron Fist

Omdat ik het heb over de 70 deze blog, wil ik even de tijd nemen en de nieuwe Epic -collectie aansluiten die deze week uitkwam, Iron Fist Epic Collection Vol. 1: De woede van Iron Fist. Het is meer dan 500 pagina’s Kung-Fu-actie en de hele run is erg goed. Het herdrukt Marvel Premier #15-25, Iron Fist #1-15 en Marvel team-up #63 & 64. Je krijgt de hele saga van Danny Rand van de dood van zijn ouders tot zijn laatste wraak en verlossing. Het algemene verhaal wordt zeer goed verteld, met een verscheidenheid aan makers, maar het grootste deel van de verhalen (ruim de helft) zijn van het creatieve team van Chris Claremont en John Byrne. Net als bij hun werk aan de X-Men, werden dit goed verteld met geweldige kunst en hebben ze de eerste optredens van Sabretooth en de Daughters of the Dragon, evenals gaststerren de X-Men. Er zijn ook een heleboel andere goede kleine dingen die later invloed zouden hebben op het Marvel -universum. Wist je bijvoorbeeld dat Misty Knight ooit huisgenoten was met Jean Gray? Over het algemeen is dit een zeer goede lezing en de reproductie en kleuren zijn geweldig. Zeker het lezen waard.

Alles wat hier is geschreven, is mijn mening en weerspiegelt op geen enkele manier de gedachten of meningen van Westfield -strips of hun werknemers. Heb je een van deze verhalen gelezen? Zijn er goede herinneringen? Heb ik het mis met iets waar ik niet om gaf? Ik zou graag je gedachten horen op mfbway@aol.com. Tot de volgende keer.

Dank je.

Klassieke covers uit de Grand Comics -database.

Leave a Reply

Your email address will not be published.