signle blog post

Post Type: Standard

Voor uw overweging: Marvel’s Captain America: Evolutions of a Living Legend

Deze publicatie is ingediend onder:

HOOPPAGINA HOOGTEKENINGEN,
Interviews en kolommen

Robert Greenberger

door Robert Greenberger

Captain America Comics #1

Steve Rogers wilde vechten om zijn land te beschermen tegen het fascisme. Hij werd ongeschikt geacht voor gevechten en kreeg een unieke mogelijkheid om een ​​verschil te maken. Hij stemde ermee in om uiteindelijk een menselijke cavia te worden, die zich onderworpen aan het super-soldaatserum en baadde in Vita-stralen om te worden omgezet in een fysiek perfect exemplaar. Blondharige, blauwe ogen, hij was een veel beter voorbeeld van Arische suprematie dan alles wat Adolf Hitler zou kunnen aanbieden. Hij trok rood, wit, evenals Blue Chainmail aan en verdedigde rechtvaardigheid in de Verenigde Staten en in het buitenland als Captain America, Sentinel van Liberty.

Dat is heel veel zijn verhaal met de jaren 1940, en was zelfs waar nadat de Avengers hem in ijs ontdekten, rustend in hangende animatie. Hij keerde terug in de dienst, een man uit de tijd, maar bleef elke centimeter de perfecte leider en het teken van vrijheid.

Captain America: Evolutions of a Living Legend

Maar de hedendaagse exploits van Cap waren niet zo gesneden en gedroogd als tijdens de Gouden Eeuw van Comics, evenals meer dan toen hij zijn locatie ter wereld in twijfel trok, de geldigheid van zijn missie, en functioneerden als een symbool. Met die thema’s in gedachten heeft Marvel een fascinerende verzameling verhalen verzameld in Captain America: Evolutions of a Living Legend. Nadat stukken werden gehaald van Joe Simon, evenals Jack Kirby’s Captain America Comics #1-2, omvat de rest van het boek 1974 met vandaag. Alles bij elkaar genomen is dit niet alleen een mooie sampler van cap -verhalen, maar een mogelijkheid om een ​​paar van de grootste schrijvers van strips en kunstenaars te zien, tonen hun hendel de held.

Captain America #180

We halen het op met Captain America #180 (december 1974) in de nasleep van de verhaallijn van de Hidden Empire, waar hij corruptie volgde tot het Oval Office. Het innovatieve team van Steve Englehart, SLA Buscema, evenals Vince Colletta behandelden de geschudde idealen van de man en zijn niet langer het gevoel dat ze een land vertegenwoordigen dat zijn weg heeft verloren. Hier blijft CAP gewijd aan gerechtigheid, maar nu zal nu werken als Nomad, een man zonder een land. Zodra hij het kostuum doet, moet hij het aanbieden van Madame Hydra, die de Serpent -ploeg heeft hervormd.

Captain America #337

Marvel Executive Editor, Continuity Maven, evenals de veel gemiste Mark Gruenwald brachten tien jaar door met zijn voorkeursheld. Tijdens die run legde hij Cap met zijn passen, inclusief wanneer hij hem meer in een andere gedaante plaatste. Toen de compensatie op bovenmenselijke activiteiten probeerde termen te dicteren, keerde Steve Rogers het uniform en het schild terug in probleem #337 (januari 1988). Ze zalfden John Walker als de volgende Captain America, terwijl Steve een zwart, wit, evenals rode outfit gebruikte, begon te vechten als de kapitein. Met Tom Morgan en Dave Hunt onderzocht Gruenwald deze wending van evenementen terwijl de cap een team van Nomad (Bucky Barnes), D-Man, evenals de Falcon leidde. De Black Panther voorzag hem vriendelijk van een nieuw Vibranium Shield voor zijn zaak.

Captain America #438

Gruenwald begon aan het einde van zijn run en begon de laatste boog met probleem #438 (april 1995). Eerst moet hij zowel de vlaggenmasher als ultimatum verslaan, en vervolgens ten slotte zijn naaste vrienden en medewerkers verzamelt en hen vertelt dat hij sterft terwijl zijn lichaam inert wordt gemaakt door de super-oplossingsformule.

Captain America #451

Maak je geen zorgen, hij wordt beter. Uiteindelijk wordt hij echter uitgedaagd wanneer meer te zien in probleem #451 (mei 1996), met het nieuwe innovatieve team van Mark Waid, Ron Garney, evenals Scott Koblish. Terwijl het verzoekschrift van Sollicitatie luidde, “verbannen naar buitenlandse bodem door het extreem land dat hij wordt beëdigd om te dienen, moet Steve Rogers een nieuw kostuum aantrekken om zijn naam te verwijderen en opnieuw de wereld te redden.” Hij gebruikt de alias van Nathan Hale, een mooie knipoog naar de revolutionaire oorlog. Het probleem heeft ook een fantastische strooi die bits gebruikt, evenals stukken van Cap vs. Sub-Mariner van Avengers #4, Cap en Bucky vs. Hydra van Stan Lee en Jim Sternako van Probleem #113; Cap vs. Deathlok met kunst van Mike Zeck; Cap vs. A Baron von Strucker Robot van John Byrne evenals Joe Rubinstein, evenals een schot van Cap en de vlag van Frank Miller.

Captain America #3

Cap werd ook opnieuw uitgevonden door Cosmic Forces, waaronder de Time Marvel konden picture makers zijn avonturen bundelen zoals te zien in Captain America #3 (januari 1997) door co-schrijvers Rob Liefeld en Jeph Loeb, getekend door Liefeld en inkers Jonathan SIBAL en Lary Stucker. Hij zit vast aan een parallelle wereld dat hij pas komt begrijpen wanneer die realiteit Red Skull aanvalt.

Secret Avengers #1

Dat bleek een kortstondige waarheid voordat hij terugkeerde naar de eigenlijke Marvel World. Het was echter een donkere wereld, een die verschillende technieken nodig hadhet groeiende aantal bedreigingen aanpakken. Een dergelijke variant was een geheime ops -team de Trick Avengers genoemd. In hun allereerste nummer zien we Cap Valkyrie, Black Widow, Beast, Sharon Carter, Moon Knight, Ant-Man (Eric O’Grady, nu Black Ant), War Machine, evenals Nova aangeworven. Deze serie uit 2010 was van Ed Brubaker en Mike Deodato, een voorloper van de gevierde run van de schrijver op de ster-spangled Avenger.

Captain America #1

Daarover gesproken, die Captain America #1 (september 2011) is hier met Brubaker en kunstenaars Steve McNiven en Mark Morales. We pakken de dood van Peggy Carter op en je kunt zien dat Brubaker de zaden zaait die uiteindelijk zullen ontspruiten met de moord op de held in probleem #25.

Captain America: Steve Rogers #1

Maak je geen zorgen, hij wordt beter. Hij staat echter op voor een wilde rit. Hij bracht een lange periode door in Dimension Z, een resultaat van Arnim Zola, waar hij ouder werd en het serum begon af te breken. Toen hij terugkeerde naar zijn juiste rijk, was hij nu een in vorm 90-jarige held. De omstandigheden brachten hem terug naar zijn juiste vim en kracht, hoewel de regering van Sam Wilson de nieuwe Captain America maakte. Terwijl we het opnemen met Captain America: Steve Rogers #1, is hij terug in uniform met een driehoekig schild en voorbereid op actie. Maar in de handen van Nick Spencer en Jesús Saiz, worden we getrakteerd op een funhouse -versie van Cap, wiens waarheid was aangepast door de kosmische kubus. Nu was hij de diepste cover Hydra -agent aller tijden, waardoor een vuurstorm van chaos werd opgezet in de strips, evenals tonnen dekking van massamedia.

Captain America #695

Ten slotte, wanneer de waarheid is opnieuw geordend en Cap zijn verwoeste reputatie heeft geleefd, is Waid terug voor zijn derde tour van dienst in het laatste verhaal van het boek, met kunst van Chris Samnee, van Captain America #695 (januari 2018). De dingen komen min of meer rond, omdat Steve Rogers de stad opnieuw bezoekt die hij eerst onderzocht nadat hij uit zijn ijsblok was opgewekt.

Cap is met veel geweest en zal blijven getest, maar wat deze collectie aantoont, is zijn duurzaamheid en geloof in de idealen van Amerika, die nooit het land verstrekt en zowel de rest als de rest beschermen van de wereld van gevaren in alle vormen en maten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.