signle blog post

Post Type: Standard

Hoe Marvel Comics het grote scherm

in 1996 heeft overgenomen, leed het Marvel Comics Company. Hoewel het een van de grootste namen in de popcultuur was geweest gedurende de jaren 60, 70, 80 en 90, zag de uitbarsting van de komische verzamelbubbel in de vroege tot het midden van de jaren 90 enorme verliezen voor het huis van ideeën. Service -toezicht en bestuursoorlogen werden de norm voor het bedrijf, en dat is toen eigenaar Ron Perelman binnenkwam om enkele ingrijpende wijzigingen aan te brengen. Zijn acquisities, die meer dan $ 700 miljoen kosten, omvatten Toybiz, Heroes World en Pannini. Die uitgaven brachten Marvel dichter bij faillissement dan ooit tevoren. Dus hoe draaide Marvel de tafels tot het punt waarop ze nu het grote scherm domineren?

Afbeelding door middel van Marvel Studios

Marvel Studios

Als een manier om de uitbarsting van de stripboekspeculatie -bubbel in de jaren 90 tegen te gaan, richtte Perelman Marvel Studios op in 1995, met het plan om enkele van de bekendste Marvel -personages naar het grote scherm te brengen. Aandeelhouders dachten dat dit een vergissing was en vochten hem elke stap van de weg totdat Perelman het bedrijf failliet verklaarde, zodat hij de wijzigingen kon aanbrengen die hij nodig had zonder beslissingen van die aandeelhouders te hoeven nemen. De fall -out eindigde met Perelman die werd verdreven, maar de aankopen waren gedaan. Het duurde een tijdje om te herstellen, maar het resultaat was het eerste in de Fox Studios X-Men-franchise. Het succes van X-Men leidde het bedrijf aan en leidde tot de uiteindelijke release van Iron Man. Alleen, deze keer zou Marvel de film maken, bezitten en alles behalve de distributie beheren.

x

Mario Kart DLC Gold Rush.MP4

0 seconden van 12 minuten, 40 seconden

Live
00:00
12:40
12:40

Afbeelding door middel van Marvel Studios.

De opkomst van de MCU

Met andere filmstudio’s die de rechten hebben op zo veel Marvel -personages, had het bedrijf een probleem. Ze verdienden een beetje geld van films als Spider-Man en de prachtige vier, maar ze verdienden niet het geld dat deze eigendommen ze hadden kunnen verdienen. Betreed de talentagent David Maisel. Hij overtuigde Marvel’s nieuwe hoofd om films in eigen huis te produceren en het crossover-concept te omarmen dat zo goed werkt in strips. Dat leidde tot Iron Man en de MCU werd geboren. Meer dan 20 jaar later is het bedrijf van faillissement gegaan naar de grootste filmfranchise in de bioscoopgeschiedenis. In 2009 werd Disney Marvel en de MCU zou als nooit tevoren in het popcultuurlandschap exploderen.

Afbeelding door middel van Marvel Studios

Eindspel en verder

MCU -films kunnen nu een miljard dollar aan de kassa nemen, en niemand heeft een oog in de slag. Het fenomenale succes van het Marvel Cinematic Universe kan niet worden overschat. Het heeft de bioscoopervaring voor miljoenen veranderd, maar de volgende vraag wordt nog steeds besproken. Het is duidelijk dat mevrouw Marvel en Spider-Man worden opgericht als de spilmateriaal van de toekomstige MCU, en dat is geen verrassing. Volgens deze enquête van Cashlady over populariteit is Spider-Man een van ‘s werelds veel populaire superhelden. Als Marvel kan voorkomen dat Sony de franchise doorbreekt met geplande Moebius-films en onvoldoende gifuitjes, is Spidey goed gepositioneerd om de basis te zijn van de MCU die vooruitgaat in de fan-favoriete Kamala Khan.

Van de top 10 van de hoogste films aller tijden zijn er vijf films die zich afspelen in de MCU. Met zwarte weduwe aan de horizon en Marvel nu ook de wereld van het kleine scherm proberen te domineren, met Wandavision, She-Hulk en veel meer shows (inclusief Moon Knight !!!). De toekomst ziet er helderder dan ooit uit voor het Marvel-fandom en het bedrijf dat zo dicht bij een volledige stop in de jaren 90 kwam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.