signle blog post

Post Type: Standard

Vijf clips voor Spider-Man Day die de web-head laat zien, is onze beste held

in augustus, 58 jaar geleden, Stan Lee en Steve Ditko boden de wereld een van de beste superhelden en veranderde strips voor altijd. Teen Sidekicks bestonden al veel meer dan 20 jaar in de stripswereld. Toch werd Peter Parker uiteindelijk (een van) de allereerste tiener -superhelden. We vieren dit nu op 1 augustus, evenals voor Spider-Man Day, we geloofden dat we vijf clips van Spider-Man-films zouden delen die laten zien waarom Spidey de mensenheld is.

Spider-Man was mijn allereerste gewenste stripheld, evenals hij ook de allereerste favoriet van mijn kind. Mijn jongere was gewoon een baby toen de Spider-Man van Sam Raimi eerst voor het eerst op huisvideo kwam. Het dvd-geanimeerde menuscherm, van Spidey web-swinging met New York, was voldoende om mijn éénjarige uren te vermaken. De scène waarin Willem Dafoe’s Norman Osborn een snee opmerkt, gaf hij Spider-Man’s arm op Peter Peter Parker van Tobey Maguire de allereerste filmscène die mijn jongere huilde. (De tweede was een scène uit een Godzilla-film waar de koning van Kaiju vermoedelijk werd gedood.) Een enorme softtie zelf, ik verscheurde vaak op momenten in Spider-Man-films (waarvan vele in deze lijst staan).

Er is iets met Spider-Man dat gewoon resoneert met mensen, of ze nu baby’s zijn of volwassen volwassenen zijn. Mogelijk is het omdat, met zijn full-face masker en kostuum, we ons snel kunnen voorstellen dat wij de held zijn. Laten we dus de Spider-Man Day vieren met vijf van de allerbeste clips van Spider-Man-films tot nu toe.

x

Mario Kart DLC Gold Rush.MP4

0 seconden van 12 minuten, 40 seconden

Live
00:00
12:40
12:40

Vijf traditionele web-hoofdscènes voor Spider-Man Day

(Afbeelding: Miles Morales: Spider-Man #10, Marvel Comics)

Met vrijwel zes decennia van Spider-Man-verhalen achter ons, van strips tot tekenfilms tot films, is er veel momenten om uit te kiezen in onze Spider-Man Day-viering. Toch hebben we ervoor gekozen om vijf scènes te kiezen uit de meer recente films die directe banden hebben met de strips. Dit impliceert geen enkele overtuigende lijst. Je favoriete Spider-Man-moment kan afkomstig zijn van Spider-Man, evenals zijn opmerkelijke vrienden of die strip waar hij Kikker Guy Jr. helpt (zoek het op!) Voel je als held, ondanks dat hij er extreem slecht in is. Wanneer het betreft het vieren waarom je Spider-Man op zijn dag leuk vindt, zijn er geen verkeerde antwoorden. Laten we nog eens kijken naar vijf gerenommeerde momenten uit het leven van de webhoofd op het enorme scherm dat echt vangt waarom hij onze beste held is.

Voorzichtig is hij een held

Er is altijd een scène in een Spider-Man-film waar de held verbindt met typische New Yorkers. Veel meer dan Superman, Batman, Captain America of iemand anders, Spider-Man is een held die eerst om mensen geeft. Deze treinscène uit Spider-Man 2 is bekend en is zelfs een prominente meme bij de kinderen. Deze scène, die de minst subtiele Jezus Christus-symboliek deze kant van geweldige hand Luke omvat, definieert wie Spider-Man veel meer is dan enig type in de film. Gesneden uit deze clip, is het moment waarop de arts van Alfred Molina Octopus in de treincar barst om de verzwakte held te blijven bestrijden. De typische New Yorkers zetten zich tussen de schurk en de ‘Just A Kid’ die hen heeft gered.

Kom op Spider-Man!

Hoewel de contexten extreem verschillend zijn, wordt deze scène van Spider-Man: Homecoming rechtstreeks uit de strips gescheurd. Wat deze scène zo spectaculair maakt (en ideaal voor Spider-Man Day) is dat we de Wallcrawler op zijn laagste punt zien (zowel figuurlijk als letterlijk). Begraven onder een berg puin, moet een beschadigde en bange Peter Parker zichzelf zoveel psyche als de dag redden. Tom Holland doet een uitstekende taak om het publiek eraan te herinneren in het begin van de scène dat Spider-Man tenslotte slechts een kind is. Zijn ademloze angst wanneer hij wordt begraven onder puin is huiveringwekkend, waardoor de overwinning van zijn succes nog groter wordt. Ten slotte, in tegenstelling tot in de stripcène die het beïnvloedde, maakt Spider-Man zich geen zorgen over het welzijn van zijn familie. In plaats daarvan maakt hij zich zorgen over het redden van zowel onschuldige levens als de schurkachtige vader van de vrouw die hij verplettert.

Ja, dit is een scène van opmerkelijke Spider-Man 2

We kunnen de hele tijd voorstellen over wat de “beste” Spider-Man-film is, maar er is massale consensus waarop men het ergste was. Opmerkelijke Spider-Man 2 was een film met Perspective, maar eindigde echter vastgebonden door ingewikkelde verhalen en onbeperkte opstellingen voor een gedeelde wereld die niet werd geïmpliceerd. Andrew Garfield heeft misschien niet de allerbeste versie van Peter Parker afgebeeld, maar hij slaagde erin de stem van Spider-Man uit de strips te vangen.

Peter is een zacht gesproken nerd, terwijl Spider-Man een Quippy is, in sommige gevallen verwaande held (een verdedigingssysteem geworteld in karakter). Deze scène is misschien zijn beste werk onder het masker. Terwijl de crimineel onderbroken Paul Giamatti’s RhiGeen aanvalt de stad, een kleine jonge jongen gekleed terwijl Spider-Man de schurk naar beneden staart. Garfield speelt deze scène met een fantastische mix van zacht gesproken geruststelling voor het kind, evenals de beste hoeveelheid swagger voor een van Marvel’s gekste (maar dodelijke) schurken.

Spider-Man Day gaat niet alleen over Peter Parker

Sony Animation’s Spider-Man: Into the Spider-Verse is niets minder dan een triomf. Een film waarvan niemand geloofde dat het nodig was, vooral met de herschepping van Tom Holland, introduceerde het een van de allerbeste spider-mensen in films in de film. Enkele jaren geleden was er debat over een contract tussen Marvel Home Entertainment en Sony -foto’s die Peter Parker hebben bepaald, misschien alleen worden afgebeeld als een blanke, heteroseksuele man. Stan Lee nam wat luchtafweergeschut omdat hij het hiermee eens was, hoewel hij eraan toevoegde dat elk type andere persoon Spider-Man zou kunnen worden. Ga naar Miles Morales. Het personage, geproduceerd door Brian Michael Bendis, is een spidey van de tweede generatie, maar belichaamt nog steeds wat fantastisch aan de held is.

Iedereen begrijpt de scene “What’s Up Danger” uit de film (ze plaatsen het in de trailer omwille van Peter B. Parker). Toch is dat slechts een deel van wat deze scène geweldig maakt, in de clip boven de scène waarin de vader van Miles met een deur met hem praat, is een essentieel onderdeel van wat mij kilometers echt beïnvloedt om de Spider-Man te zijn die hij heeft geïmpliceerd.

Iedereen kan het masker dragen, echte gelovigen!

De tweede scène van het Spider-Verse, deze clip voldoet aan mijlen nadat hij de oorspronkelijke Spider-Man Die in handen van de Kingpin had bekeken. We zien zijn angst, de reactie van New Yorkers op het verlies van hun held, evenals tot slot een Stan Lee Cameo. Spider-Man Day is een beetje bitterzoet omdat we Stan Lee hebben verloren, maar zijn cameeën in Spider-films zijn enkele van zijn beste. In de veel kwaadaardige Spider-Man 3, zijn allereerste sprekende functie in de Raimi-films, vertelt hij Tobey Maguire dat “één man echt een verschil kan maken.”

Naar Miles, de aankoop van een goedkoop Spidey-kostuum, “Stan” De eigenaar van de stripwinkel vertelt hem dat het Spider-Man-kostuum “uiteindelijk altijd past.” Natuurlijk, het maakt deel uit van een gag, omdat de videocamera draait naar het bord “Geen retourneren of terugbetalingen ooit”. Toch is het een prachtige lijn die ons eraan herinnert dat het ding dat Spider-Man fantastisch maakt niets te eindigen met zijn fantastische krachten, maar eerder zijn gevoel van fantastische verantwoordelijkheid. Evenals dat onder het masker, kan Spider-Man iedereen zijn, zelfs iemand zoals wij.

Vier Spider-Man Day door je favoriete spider-momenten te delen

Dit zijn allemaal extreem prominente scènes waar zelfs mensen die geen Spider-Man-fans zijn, zich waarschijnlijk bewust van zijn. Toch vangen ze allemaal essentiële aspecten van het Spider-Man-personage dat hem zo gekoesterd maakt door mensen uit alle achtergronden. Spider-Man is een aas wanneer het betrekking heeft op het stoppen van arme jongens, maar net als de rest van ons worstelt hij om huur te maken, een sociaal leven te hebben, evenals talloze andere real-world problemen. Een beïnvloede optie van Stan Lee evenals zijn mede-makers, de alledaagse problemen die ze hun helden leverden bijgestaan ​​jongeren (en volwassenen) veel betere link naar deze helden.

Het masker is niet het enige dat bezoekers in staat stelt zichzelf in Spidey te zien, het zijn zijn problemen. Superman is perfect. Batman heeft zijn problemen, maar hij heeft alles bij elkaar wanneer het betrekking heeft op criminaliteit. Captain America begrijpt altijd het beste wat u kunt doen. Dit zijn cijfers die jongeren kunnen opkijken. Toch voelt Spider-Man als een personage dat niet boven elk soort van ons staat. Hij probeert gewoon rond te komen terwijl hij het beste doet, ongeacht het offer. Het is een les die we allemaal kunnen kunnen ontdekken of opnieuw kunnen leren, zelfs vandaag.

Hoe vier je de Spider-Man Day? Deel wat Spidey speciaal maakt voor u of uw favoriete momenten uit de strips, films of tekenfilms in de reacties hieronder.

Uitgelichte foto via Sony Photos Animation

Leave a Reply

Your email address will not be published.