signle blog post

Post Type: Standard

De geschiedenis van Batgirl: Comics and Beyond

Batgirl, met name tegenwoordig, is een beetje de vergeten Batperson. Natuurlijk heeft ze niet het culturele cachet van Batman (die in film, tv -shows, enz.) Heeft, maar ze heeft er zelfs niet zo veel over gesproken als Batwoman (die op de grenzeloze Earths Crossover zal zijn; en nee, Batwoman is niet Batgirl als ze opgroeit.) Het lijkt vreemd, vooral met de populariteit van de Bat Mythos en met het feit dat ze ooit werd gespeeld door de jaren 90 -icoon Alicia Silverstone. Het feit is echter dat veel mensen gewoon niets van haar weten. Maar ze zouden moeten. Dus hier is de geschiedenis van Batgirl, van de eigenaardige reden dat ze vandaag naar haar personage is geschapen.

Het begint in 1954 toen psychiater Fredric Wertham de boekverleiding van The Innocent schreef. (Val alsjeblieft niet in slaap.) Als ik je nu 3 gissingen gaf, weet ik niet zeker of je zou kunnen voorspellen wat Wertham de schuld gaf voor het verleiden van de arme jaren 50 -jeugd. Rock and Roll? Televisie? Coole lederen jassen? We konden doorgaan, maar het waren stripboeken. Kleine cartoontekeningen, met hun cartoongeweld en verborgen naakte dames (misschien), leidden de Amerikaanse jeugd tot verpesten.

In het begin: de vroege geschiedenis van Batgirl

Batman #139, afbeelding door middel van DC Comics

x

Mario Kart DLC Gold Rush.MP4

0 seconden van 12 minuten, 40 seconden

Live
00:00
12:40
12:40

Een van de meest egregious daders, volgens Wertham, was Batman en zijn ongemakkelijke relatie met zijn wijk, Robin. Het was het soort relatie dat later zou worden vervalst door Saturday Night Live in de shorts “Ambiguy Gay Duo”. Maar dat was tientallen jaren later. In de jaren 50 heeft DC net Batman een vriendin.

In 1956 maakte Kathy Kane haar debuut als Batman’s liefdesbelang en de originele Batwoman. 5 jaar later, in 1961, kwam haar nicht Betty Kane, het originele Batgirl, ook opdagen. De Batman -strips draaiden toen veel meer in de jaren 60 -situationele familiekomedie, met respectievelijk Bruce en Kathy als de Batdad en Batmom, en Robin en Betty als hun kinderen. Ze hadden zelfs een vleermuishond, aas de vleermuishond, en een IMP genaamd de bat-mite.

De populariteit van Batman -strips nam echter af in het begin van de jaren 60 tot het punt dat DC hem bijna doodde. Dus toen Julius Schwartz in 1964 de Batman -redacteur werd, vond hij het merk en het verhaal opnieuw uit door de externe Bat -personages te scutteren. Batman Comics ging terug naar een rijke misdaadjager. Wat Betty als Batgirl betreft, heeft de crisis over de verhaallijn van Limitless Earths in 1985 haar teruggebracht in niet-bestaan. (Betty Kane zelf is echter niet verdwenen. Een draai aan het oorspronkelijke personage, het personage Mary Elizabeth “Bette” Kane, is een van de vrouwen die de Flamebird Mantle heeft aangenomen.)

Barbara Gordon wordt de Batgirl

Detective Comics #359, afbeelding door middel van DC Comics

Halverwege de jaren 60, toen de Batman-tv-serie van start was gegaan, deden de producenten van de show Schwartz de opdracht om een ​​vrouwelijk personage te ontwikkelen om Lady-kijkers aan te spreken. William Dozier, een uitvoerend producent, stelde voor dat ze het nieuwe personage zowel de dochter van de politie James Gordon als de nieuwe Batgirl maken. Kunstenaar Carmine Infantino creëerde het concept -kunstwerk voor het personage, dat Batman -producenten de show voor het derde seizoen verkoopden.

In de tv-serie speelde Yvonne Craig Barbara Gordon, bibliothecaris overdag en ‘s nachts misdaadjager. Samen met Batman en Robin werden ze het ‘geweldige trio’.

Ondertussen maakte Barbara Gordon haar komische debuut in Detective Comics #359, “The Million Dollar Debut of Batgirl.” Op weg naar een kostuumfeest – door een dame Batman, natuurlijk – komt ze de man in Bat zelf tegen. In het bijzonder onderbreekt ze de moordenaar mot die probeert Batman te ontvoeren en dat is genoeg voor haar om Crimefightin’s Fever te vangen. Batman probeert haar te ontmoedigen, vanwege haar delicate vrouwelijke gevoeligheden, maar ze negeert hem.

Batgirl was een speler in rechercheurstripkwesties gedurende de rest van de jaren 60 en de jaren 1970. Ze verscheen ook in andere series, zoals Justice League of America. Ze ging kort met pensioen, nadat ze was gekozen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, maar het duurde niet. Na een jaar was ze terug daar, samen met Superman.

Batgirl overleeft de crisis op onbeperkte aardes

Vanaf 1975 had ze een hoofdrol in de Batman Family Series, die zich richtte op de avonturen van de uitgebreide personages in het universum van Batman. In het geval van Batgirl, dat duidde op het samenwerken met Robin veel van die tijd, hoewel ze Batwoman ontmoet in Batman Family #10. De serie liep tot en met 1978, terwijl Batgirl optreden in kwesties van detective -stripkwesties.

Tegen de jaren tachtig had DC een enorm aantal personages en verhaallijnen. In Kopen om alles te veroveren aan één DC -universum, lanceerden ze de crisis op Limitless Earths -serie in 1985. Hoewel Gordon nauwelijks een blip in de serie is, heeft het de geschiedenis van Batgirl teruggesproken. Ze was niet langer de dochter van Jim Gordon, maar in plaats daarvan was ze zijn nicht, geboren uit Jim’s broer Roger en zijn vrouw Thelma. ORPHaned op 13 -jarige leeftijd verhuisde Barbara naar Gotham, waar Jim en zijn vrouw, ook Barbara genaamd, haar adopteerden. En dat is natuurlijk waar ze vleermuiskoorts heeft gevangen. (Villainy is de enige bekende remedie.)

2 jaar later, in de Secret Origins #20 van 1987, zou het verleden van Gordon opnieuw worden onderzocht, met kleine wijzigingen. Deze keer sterft haar vader bijvoorbeeld niet bij het auto -ongeluk dat haar moeder doodt. In plaats daarvan bezwijkt hij later aan alcoholgerelateerde ziekte.

Pensionering was blijkbaar niet genoeg: Barbara Gordon ontmoet de moord grap

Afbeelding door middel van DC

Een jaar later zou het niet echt uitmaken, want in de Batgirl Special #1 van 1988 werd DC Barbara Gordon gepensioneerd. Ondanks haar pensionering verscheen ze echter een paar dagen later in Alan Moore’s mijlpaal Batman: The Killing Joke. De grafische roman vertelt een oorsprongsverhaal voor de Joker. Een van de meest controversiële aspecten van het verhaal is echter wanneer de Joker schiet en Barbara Gordon verlamt. Voor het geval dat niet genoeg was, fotograferen de Joker en zijn goons haar naakte lichaam, zodat Joker de foto’s kan gebruiken om Jim Gordon te kwellen.

En voor het geval het niet duidelijk was, is Barbara Gordon – Batgirl – alleen cruciaal voor het verhaal voor zover een object. Haar gevoelens en haar gedachten doen er niet toe – althans niet zozeer als die van Batman of haar vader. Ze is gewoon een hulpmiddel, een emotionele knuppel. Het is niet verwonderlijk dat deze verhaallijn, berucht in de geschiedenis van Batgirl, niet goed ging met veel lezers. In feite, vandaag, zelfs Moore betreurt het en vertelde Wizard Magazine: “Het was waarschijnlijk een van de gebieden waar me had moeten worden weergegeven, maar dat deden ze niet.”

Maar Barbara bleef niet lang neer. Stripschrijver Kim Yale en haar echtgenoot, collega -schrijver John Ostrander, zorgden niet voor de verhaallijn en schreven een nieuwe, waardoor Barbara de Oracle werd, een informatiemakelaar die Intel aan andere DC -personages levert. Haar veel cruciale alliantie zou zijn met de Birds of Refy, het volledig vrouwelijke superheld-team van DC. Ze zou ook deel uitmaken van “The New 52”, DC’s 2011 -herlancering van zijn veel beroemde personages. Daarmee zou ze terugkeren naar Batgirl.

In de beste run -serie van Gail Simone, Batgirl, herwon Barbara het gebruik van haar benen dankzij een experimentele operatie, maar ze is nauwelijks beter. Ze worstelt met zowel PTSS als een vorm van overlevende schuld. Ze is echter weer een echt persoon, met haar eigen ambities en keuzevrijheid.

Batgirl gaat naar Burnside en keert terug naar de vogels

In 2014 zou dat idee doorgaan met nog een herstart van het Barbara Gordon -verhaal. Deze keer was ze een hipster-promovendus die in de Brooklyn-Alike Gotham Borough Burnside woonde. Die verhaallijn zou doorgaan, zelfs als Batgirl (de serie) werd opgenomen als onderdeel van DC’s 2016 ‘Rebirth’, ook bekend als een ander excuus voor hen om hun eigenschappen opnieuw op te starten. Deze versie van de Barbara Gordon Batgirl gaat tot op de dag van vandaag door.

Tegelijkertijd met de wedergeboorte hervatte Batgirl haar vorige alliantie met de Lady Birds in Batgirl en de roofvogels. De serie werd gelanceerd in juli 2016 en liep tot mei 2018.

Meer dan één batgirl met geschiedenis

afbeeldingen door middel van DC

Cassandra Cain is voor het eerst verschenen in Batman #567 van 1999, het kind van Assassins Lady Shiva en David Cain. Om stripboekredenen beroofden ze haar van normale conditionering in Koop om haar te vormen tot een moordenaar van wereldklasse. Weet je, schurk ouderschap. Dat werkte zo goed als je je zou kunnen voorstellen, omdat ze een angstaanjagende jager is, maar nauwelijks kan lezen, communiceren of socialiseren.

Voor de verhaallijn ‘No Man’s Land’ van 1999 gaat Cain aan van de mantel van Batgirl onder de aegis van zowel Batman als Oracle (Barbara Gordon). Ze is eigenlijk de tweede Batgirl in de verhaallijn; Helena Bertinelli werd eerst Batgirl eerst. Nadat haar stijl echter botste met de originele Batperson – de Batman – ging ze weer Huntress te worden.

Cassandra Cain daarentegen is waarschijnlijk het personage dat veel van Batgirl -geschiedenis na Barbara Gordon is geassocieerd. Na haar verschijning in de serie ‘No Man’s Land’ zou ze dan de eerste Batgirl worden die haar eigen maandelijkse serie heeft. Ze was ook de eerste Aziatische Batgirl, evenals een van de belangrijkste periodes van Aziatische stripboeken.

In de Batgirl -serie geeft Cain haar kap op om undercover te gaan. Stephanie Brown, de eerste vrouwelijke Robin, neemt vervolgens de rol op zich op. Nadat Cain terugkeert, geeft Brown het op en keert terug naar haar burgerwacht alter-ego, de spoiler.

Nadat Cain aanneemt dat de Persona van haar vader, Orphan, Charlotte “Charlie” Gage-Radcliffe de knipoog-en-je-mush-miss-herh-herflag wordt volgende Batgirl. Barbara herkent haar talent, maar wetende hoe gevoelig ze is als een jong meisje, spreekt haar uit de Batgirl te zijn. Charlie vecht in plaats daarvan als misfit.

Opmerking: dit zijn de Canon Batgirls en eisers in de geschiedenis van Batgirl. Deze lijst bevat geen alternatieve tijdlijn/geschiedenis Batgirls zoals de dochter van Lucius Fox, Tiffany. Of de burgerwachtgroep van Batgirls in DC Comics Bombshells. Of de versie van Barbara Gordon in die serie die blijkbaar een vampier Batgirl is.

De filmgeschiedenis van Batgirl

Yvonne Craig alsBatgirl, beeld door middel van 20th Century Fox

Buiten Yvonne Craig zijn tv-batgirls normaal gesproken niet live-actie geweest. Hoewel Barbara Gordon een personage is geweest in verschillende shows, komt haar Batgirl -identiteit normaal gesproken niet met haar mee. Er zijn in sommige shows verwijzingen, zoals Birds of Prey, met flashbacks van Gordon (Dina Meyer) als Batgirl. Bovendien lijkt de Titans -aflevering “Dick Grayson” te impliceren dat zijn Gordon Batgirl is geweest. Op live tv werkt Gordon echter meestal alleen als het orakel.

Batgirl is een veel bekender personage in geanimeerde tv. Ze heeft nooit haar eigen show gehad, maar ze is een speler geweest in veel Batman-gerichte series. Ze is ook een cruciaal personage geweest op DC -shows over vrouwelijke superhelden, zoals de webseries Gotham Girls en DC ongelooflijk heldenmeisjes.

In de films speelde Alicia Silverstone Barbara Wilson, een jonge vrouw die Batgirl wordt, in Batman & Robin in 1997. Samen met de naamsverandering kwam er een gezinswissel. In de film heeft ze geen relatie met Jim Gordon. In plaats daarvan is ze de nicht van Alfred Pennyworth.

Net als bij tv zijn er veel meer geanimeerde versies van Batgirl in films verschenen dan live-actieversies. De Barbara Gordon Batgirl maakte deel uit van geanimeerde films zoals de LEGO Batman Motion Picture en de filmversie van Batman: The Killing Joke. In de geanimeerde aanpassing van het klassieke verhaal van Moore, vestigt de eerste helft van de film de geschiedenis van Batgirl in die hoek van het DC -multiversum. De verhalenvertellers namen een aantal twijfelachtige karakterbeslissingen, met name een scène waarin Batman en Batgirl elkaar aansluiten. Ze heeft echter niet haar eigen stand-alone film, geanimeerd of live gehad. Maar dat komt door verandering.

Warner Brothers plant een Batgirl -film. Hoewel ze zich nog niet hebben gevestigd op een (waarschijnlijk vrouwelijke) regisseur, hebben ze een scenarioschrijver aangenomen. Christina Hodson, die de Films Bumblebee en het aankomende Harley Quinn -voertuig, Birds of Prey, die zijn eerste trailer had, heeft geschreven, zullen het opnemen tegen Batgirl. Het is duidelijk dat we geen idee hebben wat het verhaal zal zijn, maar er zijn enkele hints dat het bij de Batman zal aansluiten. Dus bijna 60 jaar na het begin van de Batgirl-geschiedenis, zal ze eindelijk klaar zijn voor haar close-up. En het wordt tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.