signle blog post

Post Type: Standard

De première van Flash Season 7 probeert iets te veel te doen, maar een goede start

na de CW Crossover -gebeurteniscrisis op oneindige aardes, de meeste pijlgerecht (of CWverse) shows hadden een moeilijke tijd om verder te gaan. In wezen hadden ze een Avengers: eindspelniveau-verhaal en probeerden vervolgens hun individuele verhalen te vertellen die niet konden helpen, maar zich ‘minder episch’ voelen. Vervolgens sloot de Covid-19-pandemie hun seizoenen vroeg af, waardoor die verhalen werden afgesneden net toen ze naar hun climax stegen. Met de première van seizoen 7 van de Flash is dit de eerste keer dat we echt een van die verhalen zien doorgaan. Deze aflevering voelt echter, door geen enkele schuld van iemand, onsamenhangend, verwoed en uiteindelijk onbevredigend. Deze aflevering bevat ook het einde van een personage dat al sinds het eerste seizoen van de show bestaat (soort).

Team Flash heeft veel problemen om aan te pakken: Barry verliest zijn snelheid, iris gevangen in de Mirrorverse, The New Mirror Master Raising Hell, de slechterik terroristische organisatie Black Hole, de hele Sue Dearborn Side-plot, Cisco en Caitlin zijn verdwenen De “nieuwe” leden van het team stappen op. Het is veel.

Er waren enkele dingen die ‘hielpen’. Omdat Hartley Sawyer bijvoorbeeld werd afgevuurd van de flits voor ongevoelige tweets, gingen Ralph en Sue in het verstoppen en horen we misschien niet meer van hen. De mirror master en zwarte gatplots waren altijd bedoeld om met elkaar te verweven. Toch voelt het alsof de première van Flash Seizoen 7 het werk van drie of vier afleveringen in één probeert te doen. Dit betekende dus dat het enorme volume van verschillende verhalen werkte tegen het verbinden met een van hen. Deze show is nog steeds een van de beste in het CW/DC -arsenaal, maar deze première kon de kansen ertegen niet overwinnen.

x

Mario Kart DLC Gold Rush.MP4

0 seconden van 12 minuten, 40 seconden

Live
00:00
12:40
12:40

Spoilers om te volgen.

Waar de première van de Flash Season 7 het doel miste

Afbeelding via Warner Bros. TV

In de context van de realiteit van de pandemie, voelt het nit-bicky om te harpen bij de tekortkomingen die ik in deze aflevering heb gevonden. Zoals ik hierboven al zei, voelt het absoluut als A-, B- en C-verhalen uit ongeveer drie verschillende afleveringen zijn allemaal in deze geduwd. Hierdoor voelden sommigen zich vreemd aan. Het is bijvoorbeeld altijd een genot om Jesse L. Martin’s Joe West en zijn vrouw Cecile Horton te zien spelen, gespeeld door Danielle Nicolet. Het verhaal over Cecile die haar empathische krachten uitbreidde, voelde echter overbodig. Ja, het kreeg een cruciaal plotpunt voor de helden, maar zowel dat als haar persoonlijke ontdekking voelden zich gehaast.

Evenzo bleef mijn minst favoriete verhaallijn van vorig seizoen zonder veel vooruitgang bestaan. Het Iris West van Candice Patton zit nog steeds vast in de spiegel, en loopt in cirkels die proberen te ontsnappen. Het scheiden van Barry en Iris is een geweldig spanningspunt, omdat deze twee elkaar beter maken. Toch is het, behalve haar, onduidelijk wat het punt van al deze spiegelstuff is. Misschien ben ik oneerlijk vanwege mijn persoonlijke afkeer van het verhaal, maar het is tijd voor Iris om terug te keren naar de echte wereld.

Ten slotte kreeg de integratie van Brandon McKnight’s Chester P. Runk en Kayla Compton’s Allegra Garcia in Team Flash ook niet de ruimte die het verdiende. Barry wordt alleen gelaten met alleen deze twee en de nieuwste iteratie van Tom Cavanaugh van Harrison Wells, Nash. (Later meer over hem.) Grant Gustin heeft fantastisch werk verricht door de emotionele spanning van een flits te zijn zonder snelheid, een team leiden dat hij niet bekend is. Maar omdat veel van hun initiële binding in deze dynamiek buiten het scherm plaatsvindt (terwijl Barry in cryo-stas is?) Gebeurt buiten het scherm. Hopelijk geven daaropvolgende afleveringen het nieuwe team de ruimte die ze nodig hebben om de verhalen van deze personages op een completere manier te vertellen.

Waar de première van de Flash Season 7 is geslaagd

Afbeelding via Warner Bros. TV

Voor alle duidelijkheid, mijn klacht over Allegra en Chester hierboven is er een gebaseerd op het idee dat we niet genoeg bij hen hebben gekregen. Vooral Chester is een groot (woordspeling bedoeld) personage uit de strips. Dus, hoewel ik ook Carlos Valdes en Danielle Panabaker mis, dienen de afwezigheid van hun personages het verhaal beter dan dat van Iris. Als Barry langzaam zijn krachten verliest terwijl hij gescheiden is van zijn beste vrienden (en zijn vrouw) is goed voor het verhaal. De prestaties van Gustin (althans als Barry Allen) zijn indrukwekkend. Hij blijft de Barry die we kennen, terwijl hij ook wanhopig en verloren is. Het is een kleine naald om in te schakelen, maar hij doet het goed.

Evenzo zijn de prestaties van Candice Patton ook uitstekend. Hoewel de substantie van de Mirrovers -verhaallijn niet resoneert met mij, is het magnetisch zien hoe ze Iris confronteert met het confronteren van donkere versies van zichzelf. Als er iets is, had dit de verhaallijn moeten zijn tijdens deze Mirrovers -afleiding. Ook staat Kamilla Hwang van Victoria Park niet in de aflevering, maar blijkbaar e -mailen zij en Iris elkaar in de Mirrorverse. Het voelt alsof dingen eindelijk tot een hoogtepunt komen. Hoewel het voor grote spanning zorgt, hopen we dat de flitser onthoudt van het opsplitsen van iris en Barry in de future. Men hoeft alleen maar naar Superman & Lois te kijken om te zien hoe er veel spanning kan zijn in een verhaal zonder terug te vallen op vermoeide romantiektropen.

Ten slotte is de volgorde waarin Barry zijn snelheid terug krijgt een geweldige VFX -reeks voor tv. Mensen houden ervan om de CG -effecten in films met tv te vergelijken. DC/CW-serie doet echter fantastisch werk in het vertellen van VFX-zware verhalen die er goed uitzien op een tv-budget en schema. Hoewel het soms een beetje moeizaam aanvoelde, was de reeks pure stripboekventilator aas.

Alle putten verdienden beter

Afbeelding via Warner Bros. TV

De belangrijkste kop uit de première van Flash Seizoen 7 is de dood van Nash Wells (en vervolgens alle putten). Na de crisis geloven de bewoners van de aarde-premie dat het multiversum is ingestort. Door wat sci-fi magie leven de ‘essentie’ van alle eerdere versies van Harrison Wells in Nash. De aflevering bouwt op tot zijn uiteindelijke offer, maar lijdt opnieuw omdat het allemaal zo gehaast aanvoelt.

Een reeks in het midden van de aflevering, waar de essenties van de Wells worden overgebracht naar Barry, heeft ook geleden. De scène waarin Gustin zijn imiaties van Cavanaugh’s verschillende versies van het personage doet, is humoristisch maar viel plat voor mij. Showrunner Eric Wallace vertelde TVLine.com dat deze reeks werd ingekort. Dus dit zou waarschijnlijk zijn gebeurd tijdens zijn eigen aflevering, een veel betere pasvorm dan ingeklemd tussen zwaar emotionele bogen. Maar wanneer Cavanaugh zelf door de persoonlijkheden fietst terwijl het Wells-ES zichzelf opoffert, past het een veel betere pasvorm. Cavanaugh gaat nergens heen, vooral omdat we weten dat de omgekeerde flits terugkeert. Maar als dit de laatste keer is dat we een “Harrison Wells” in de show zien, is het heel passend om de laatste regel van dat personage “Run Barry, Run” te hebben.

Een goed ding over de industrie is dat Panabaker eerder dan verwacht zal terugkeren naar de serie. Dus ze komt zo terug als Will Valdes. Dit seizoen van The Flash zal geweldig zijn, maar de première en de volgende aflevering zullen eerst de verhalen van vorig seizoen moeten afronden.

De flits wordt uitgezonden op de CW op woensdag en streamt de volgende dag op hun site.

Wat vond je van de première van de Flash Season 7? Deel uw gedachten, reacties en hoop op wat de volgende stap is in de reacties hieronder.

Uitgelichte afbeelding via CW.

Leave a Reply

Your email address will not be published.