signle blog post

Post Type: Standard

Voor uw overweging: DC’s vraag Lady door Walter Simonson & Jerry Ordway

Deze publicatie is ingediend onder:

HOOPPAGINA HOOGTEKENINGEN,
Interviews en kolommen

Robert Greenberger

door Robert Greenberger

Wonder Lady van Walter Simonson & Jerry Ordway

Wonder Lady heeft geprofiteerd van langdurige runs door innovatieve teams. Het is duidelijk dat William Moulton-Marston evenals H.G. Peter de dingen begonnen, maar later kwam de Robert Kanighher, Ross Andru, evenals de run van Mike Esposito en de door George Pérez geleide revival in 1986. Echter, evenals evenals evenals evenals evenals evenals, Toen kwam een ​​kortere run die snel over het hoofd kon worden gezien. Een voorbeeld hiervan is de komende vraag Lady van Walter Simonson & Jerry Ordway, die hun zes-uitgave run (#189-194) verzamelt, die werd genesteld tussen de gevierde ambtstermijn van Phile Jimenez, evenals Greg Rucka’s allereerste kijk naar Themyscira.

Wonder Lady #189

“Er zijn twee met elkaar verweven ideeën achter de vraag Lady Story die ik doe,” vertelde Simonson in 2003 stripbronnen aan stripboeken. “De allereerste is afkomstig uit de fabel van de Aesop over een koperen pot en een aardewerkpot gevangen in een overstrom ; De tweede een les genomen uit het boek van C.S. Lewis, totdat we gezichten hebben, waarin Lewis suggereert dat we inderdaad het geluk hebben dat de goden niet in waarheid rechten aan stervelingen verstrekken. Ik ben van daaruit gegaan en heb een verhaal ontwikkeld rond Diana, een aantal stervelingen, evenals een interessant willekeurige keuze van goden! We kijken beter naar de bezorgdheid – hoe moeilijk moet je precies vechten als je, waar je maar in hebt geweten, in gelooft of leuk vindt, van je wordt weggenomen? ”

Deze collectie onderzoekt Diana als een avonturier zonder voordeel van haar krachten. Na de gebeurtenissen van Phil’s run, gaat Diana over de dimensies en kijkt vooruit om zichzelf te verjongen op Themyscira. Ze komen echter zowel als collega Amazon Leda in het onbekende rijk van Chalandor terecht, waar ze ontdekken dat ze vechten tegen zwart-getinte wezens genaamd Shadowmen. Langs de methode die ze krijgt, zucht, geheugenverlies en heeft haar uniforme, armbanden, tiara en Lasso niet langer.

Wonder Lady #190

Het blijkt dat een Chalandoriaans vaartuig landt en iedereen verzamelt om te vechten als gladiatrixen en waar haar door God gegeven capaciteiten niet toegankelijk lijken te zijn. Nu een gladiator, snijdt Diana haar manen af ​​en merkt op dat het haar is. Het zal teruggroeien. ” Het toevoegen van een bril en een bustier, het is een gloednieuwe vrouw.

“Ze is zo goed als wanneer ze zich realiseert dat ze wordt aangevallen, ze gelooft dat ze waarschijnlijk niet op zichzelf zou moeten lijken,” vertelde Simonson aan The Associated Press in 2003 toen de serie arriveerde.

“In deze serie heeft ze veel gevechten en ze lijkt op een soldaat,” vertelde Ordway hen. “Hier hebben we iemand die een vechtmachine is. Ze heeft plotseling zo goed in een omstandigheid gezet als zij zichzelf aankan. ”

Het is ook maar goed, omdat de inzet wordt geëscaleerd wanneer ze tot slot thuiskomt, vecht tegen de Monster Scylla, die omgaat om de Amazones in steen te veranderen. De verbrijzelde God, allereerst aangegeven in de proloog, probeert elk pantheon van goden te verpesten, evenals alles wat er tussen staat, evenals het Griekse pantheon is Diana. Ondertussen herkennen de Guardians of OA ook dat er iets mis is over de kosmos, dus de verbrijzelde God is een enorm aanbod (sorry als je hem niet in gedachten houdt).

De personageonderzoeksstudie is zowel rijk als diep met boventonen van 9/11 die nog steeds aan de publieke beknoptheid blijft hangen. “Na 9/11 gingen veel mensen terug om te geloven over wie we zijn en om wat zielsonderzoek te doen,” zei Simonson. “Maar onthoud, vraag de specifieke doelstelling van de vrouw om vrede te brengen; Ze is een heldin die vecht voor vrede. ”

Wonder Lady #192

Diana is niet de enige die een spirit -surfen doet, omdat haar paramour, Trevor Barnes, gewaarschuwd is dat de dingen niet goed thuis zijn, hem op een emotionele boog zetten die zal leiden tot enkele heroïsche momenten in de laatste hoofdstukken. Hij ontmoet de godin -vrouw Ala in Zambia die hem de taak toewijst om zijn geliefde te beschermen. Het is een gevecht voor haar geest en voor alle levens in de Melkweg, dus je moet Walter en Jerry -kredietgeschiedenis bieden voor het omgaan met een aanzienlijk geschil in een eenvoudige zes kwesties.

Simonson zei tegen CBR: “Voor zover hij een perfecte vorm voor mij is, is Jerry een perfecte vorm voor een geweldig verhaal, omdat hij een uitstekende verteller is. Evenals dat is precies het soort werk dat hij heeft ingezet in vraag vrouw. Doordachte, slimme, goed doordachte visuele verhalen. Evenals dat is het spul dat ik het beste vind. Het maakt mijn taak tenslotte eenvoudiger! ”

Ze worden zowel geholpen als door P. Craig Russell die een mooie lijn leent aan Jerry’s potloden. Elk probleem bevat ook covers van Adam Hughes die de serie echt overbrugt van Jimenez naar Simonson naar Rucka.

Wonder Lady #194

Als je deze 15 jaar geleden hebt gemist, kun je zeggen dat de vraag Lady 1984 van volgend jaar DC bedankte om de boekenplanken vol Amazon Awesome te houdenness.

Leave a Reply

Your email address will not be published.