signle blog post

Post Type: Standard

Voor uw overweging: Marvel Comics: The World Outside Your Window HC

Deze publicatie is ingediend onder:

HOOPPAGINA HOOGTEKENINGEN,
Interviews en kolommen

Robert Greenberger

door Robert Greenberger

Marvel Comics: de wereld buiten je raam

Ergens in de begindagen van het Marvel Age, legde schrijver/redacteur Stan Lee de strips uit als ‘de wereld buiten je raam’, iets waar bezoekers misschien zowel erkennen als associëren. Het begon met de personages die echt gevoelens hadden en problemen en vervolgens snel overstapten naar het instellen van de avonturen in, voor het grootste deel, New York City. De grote hardcover Marvel Comics: de wereld buiten je raam viert zeker dat unieke aspect.

Men zou kunnen suggereren dat het patroon alle methode begon toen Captain America voor het eerst Adolf Hitler op de cover sloeg op Captain America Comics #1, uitgebracht lang voordat Amerika in de Tweede Wereldoorlog ging, maar bezoekers begrepen zeker wat er in Europa gebeurde. Als gevolg hiervan is het passend dat het boek “gevangen in het nazi -bolwerk” van Joe Simon en Jack Kirby bevat. Het verhaal uit Probleem 2 ziet zowel Cap als Bucky over de oceaan gestuurd om de woede van nazi-wapens en duikbombombardement Stukas te moeilijk maken, omdat ze een tweemans blitz in Hitler’s persoonlijke bolwerk organiseerden.

Geweldige Spider-Man #97

Het was echter echt pas in 1970 toen de strips echt begonnen met de hedendaagse problemen van de dag. Racisme werd alleen besproken door Stan in zijn soapbox en schoolprotesten waren gematigd in vergelijking met de andere kwesties die de bloemengeneratie plaagden. Dat is allemaal gewijzigd toen het blanke huis persoonlijk Marvel vroeg om het groeiende medicatieprobleem aan te pakken. Stan en uitgever Martin Goodman erkennen de publiciteitswaarde samen met de sociale verantwoordelijkheid en tartten de Comics Code Authority en bracht drie problemen van Amazing Spider-Man zonder het zegel van goedkeuring uit. Het verhaal verzamelde bescherming in de reguliere pers, met name de New York Times. Het succes ervan heeft ook ten slotte de code overgehaald om zijn richtlijnen te evalueren, de allereerste update sinds hun introductie van 1954.

Het laatste hoofdstuk, van Probleem #97, is hier, omdat Spider-Man vecht tegen de milieuvriendelijke goblin, maar het draait echt allemaal om de pil-populaire gewoonte van Harry Osborn. Stan, Gil Kane, evenals Frank Giacoia waren niet subtiel, maar goed gemengd de moraal met het avontuur.

Howard de eend #8

In de nasleep van Amerika’s desillusie met de regering in de post-watergate wereld van het midden van de jaren zeventig werd de campagne van 1976 extra belang. Er is dan een vraag dat niet één, maar twee van de maandbladen hebben de verkiezingen behandeld. Terwijl het verhaal van Roger Stern/John Byrne Captain America niet werd gesneden, is de grappige Howard de eend #8 hier. Satirist Steve Gerber (zowel geholpen als aangevoerd door David Anthony Kraft evenals Don McGregor) wordt vergezeld door Gene Colan en Steve Leialoha in een eenmalig verhaal dat de korte verkiezingscampagne van de Mallard bekijkt. (Destijds bood Gerber Smartly Howard de Duck aan voor president -knoppen, een prachtig collector -item.)

Iron Guy #128

Marvel timide niet weg van elk type onderwerp dat de personages heeft gedefinieerd, evenals het innovatieve team van David Michelinie, John Romita, Jr., evenals Bob Layton keken naar de excessen van Tony Stark met frisse ogen. Zijn afdaling naar alcoholisme was een briljante subplot in de late jaren zeventig, met als hoogtepunt de gevierde “Demon in A Bottle”, van Iron Guy #128. Sindsdien is hij een recupererende alcoholist en dat element heeft Robert Downey Jr. de prestaties in de films op de hoogte gebracht.

Sinds hun introductie in 1964 zijn de X-Men een superheldische metafoor voor problemen die minderheden te veel testen hebben. De raciale vooroordelen die niet echt elders werden aangepakt, werden hier met de jaren diepgaand onderzocht, met name in handen van schrijver Chris Claremont. Voorzag het tienerlezerspubliek, hij sprak één element op in New Mutants #45, een verhaal uit 1986 dat precies zag hoe bedreigingen gevolgen hebben. In dit verhaal, getekend door Jackson Guice en Kyle Baker, wordt een stagiair in Salem Center High Institution bedreigd door als een mutant te zijn. Doodsbang pleegt hij zowel zelfmoord als in de nasleep, zijn relaxte goede vriend Kitty Pryde geeft een gepassioneerde toespraak.

En hoewel HIV/AIDS in 1981 klinisch werd gediagnosticeerd en het hele decennium een ​​kop was, waren strips echt traag om het probleem aan te pakken. Terwijl de nieuwe Guardians van DC Marvel tot de klap versloegen, onderzocht het huis van concepten het grondiger. Het begon met Alpha Flight #106, een verhaal uit 1992 van Scott Lobdell, Mark Pacella, evenals Dan Panosian, waar Jean-Paul Beaubier, Northstar, een verlaten baby vond die leed aan AIDS. Om nationaal belang te tonen voor de kwestie, kwam hij uit bij Gay – een grote allereerste eerste voor het bedrijf.

Verbazingwekkende X-Men #51

Het verhaal van Beaubier was meestal meer back -burned danEen niet afhankelijk van de administratie, maar uiteindelijk, twintig jaar na het uit de kast kwam, trouwde Marjorie Liu, Mike Perkins, evenals Andrew Hennessy op de juiste manier met hem af in verbazingwekkende X-Men #51. Hij bubbelde romantiek met Kyle Jinadu, die manager was van Team Northstar Extreme Snowsports, leidde tot een charmant huwelijksevenement (en mooie wraparound cover). Bij de receptie vertelt Rogue Kitty dat ze zich afvraagt ​​wat er zou zijn gebeurd als haar moeders – het lot en Mystique – getrouwd waren, en als het een verschil zou hebben gemaakt, misschien de allereerste tip die ze romantisch verbonden waren.

Uncanny X-Men #303

De mutante wereld werd ook het huis voor de helptepidemie, die dun vermomd was als het traditievirus, dat hun buurt in de vroege jaren 1990 verwoestte. Na verloop van tijd werd het gemuteerd, zodat homo sapiens ook ziek waren, hoe ten slotte het beest een remedie ontdekte. Het kwam echter ook zo laat om Illyana Rasputin te redden die bezweek aan de ziekte in griezelige X-Men #303, van Scott Lobdell, Richard Bennett, evenals Dan Eco-vriendelijk (in tegenstelling tot de echte wereld, keerde ze terug uit de dood, zowel Hale als Hardy).

Ongelooflijke Hulk #420

Minder bedeelden was de oude buddy Jim Wilson van de Hulk. Hij was al lange tijd uit het leven van de Hulk verdwenen voordat Peter David hem terugbracht om de tol te benadrukken, was om de hele wereld te nemen. In Incredible Hulk #420, getekend door Gary Frank en Cam Smith, zien we dat Wilson uiteindelijk manager was van een centrum in Los Angeles dat zorgde voor het sterven helpt bij patiënten, waar hij de ziekte opliep. Hij was al een tijdje ziek geweest, maar loog echter precies hoe ernstig zijn toestand was (ook iets ver dat veel mensen toen deden). Hij raakte ernstig gewond toen ouders hem aanvielen op een demonstratie die een hiv-geïnfecteerde stagiair verlangde, het type A openbare school elimineerde. Hij smeekte Bruce Banner om een ​​bloedtransfusie, maar Banner weigerde, bezorgde precies hoe het gamma-bestraalde bloed zijn zieke lichaam zou beïnvloeden. In plaats daarvan stierf Wilson vreedzaam.

Captain America #1

Het hedendaagse tijdperk had zijn eigen problemen, beginnend met precies hoe de wereld buiten onze ramen te weergeven wanneer het terrorisme naar huis slaat. In de nasleep van 9/11 proberen J. Michael Straczynski, John Romita, Jr., evenals Scott Hanna te begrijpen van een stripboek New York, vol superhelden, maar niemand kan voorkomen dat de vliegtuigen de vliegtuigen niet kunnen voorkomen Twin Towers. Het mooie, spookachtige verhaal van Amazing Spider-Man #36 zette dingen in het oogpunt, terwijl het ook de toon zette voor een herlancering van Captain America in 2002, van John New Rieber en John Cassaday, waarvan het allereerste probleem ook is hier.

Geweldige Spider-Man #583

Real-world politiek gaat niet vaak in de strips, maar de allereerste zwarte president van Amerika was een precedent dat misschien niet werd genegeerd. Marvel vierde het evenement in Amazing Spider-Man #583 in een kort verhaal van Zeb Wells evenals Todd Nauck, waar Spidey de kameleon tegenkomt om Barack Obama voor te doen tijdens de presidentiële inhuldiging met speciale optredens door Joe Biden en John McCain.

Champions #24

Geweld in velen ontwikkelt zich ook buiten het raam, en dat omvat helaas het voortdurende patroon van schietpartijen in de instelling. Jim Zub en Sean Izaakse behandelen dat in Champions #24 van dit jaar. Er is een massale schietpartij op Miles Morales ’Brooklyn Visions Academy en de PTSS -nasleep staan ​​centraal in” Trigger Warning “.

Mevrouw Marvel #13

Tegenwoordig heeft multiculturalisme tot slot de methode in de verhalen gemaakt met series met hoofdpersonages van alle kleuren, geslachten, overtuigingen en ideologieën. Het leiden van de methode is G. Willow Wilson’s mevrouw Marvel, dus het is passend Kamala Khan is hier. Het verhaal van mevrouw Marvel #13 is het begin van een nieuwe boog, en terwijl het aan de hand was dat hij politiek actief was, beeldde het leven van een moslim tiener in New Jersey echt af, terwijl Kamala begon te verpletteren op haar videogamevriend Kamran terwijl ze binden Over hun gedeelde soortgelijke wereld van Battlecraft en het kijken naar traditionele Bollywood -films.

Leave a Reply

Your email address will not be published.