signle blog post

Post Type: Standard

G.O.A.T.: Stand By Me door Ben E. King (1961)

De grootste van alle deuntjes (G.O.A.T.) is een reeks berichten, waardoor mijn 100 voorkeursmelodieën aller tijden worden gecreëerd. De masterlijst is hier, evenals ik het ongeveer om de twee weken bijwerk of wanneer ik nog een 10 deuntjes heb of zo.

De melodie zo krachtig, het heeft een filmtitel beïnvloed. De melodie zo krachtig, het heeft een filmtitel beïnvloed. King componeerde de melodie voor zijn band The Drifters, maar koos ervoor om het op te nemen als een solo -act toen producenten Jerry Leiber en Mike Stoller met hem begonnen te werken. Die twee begrepen zeker de geur van een hit. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong ervan, maar de typische legende is dat King de “stand-by me-vader” van de geest hoorde en werd beïnvloed om zijn eigen door evangelie beïnvloede poplied samen te stellen. De melodie was een#1 hit in twee verschillende decennia – ooit in 1961 en toen opnieuw in 1986, toen de Rob Reiner -film uitkwam. Een deel van de reden dat u begrijpt dat dit een van de grootste van alle deuntjes is, is precies hoe flexibel het is. Er zijn cover -versies van de melodie geweest die echt in kaart werden gebracht (veel op #1 of in de top 10) in alle genres: traditionele rock (John Lennon), Country (Mickey Gilley), conventionele soul/R & B -covers (Otis Redding), oldies, oldies Rock (de zoekers), Bachata (Prins Royce), evenals zelfs oosterse evenals Europese pop (George Lam en Anita Mui, 4 de oorzaak).

Als lid van de Drifters had King nogal een paar R & B-hits-maar de manager van de band was een soort lul en King splitste met de band in 1960-net terwijl hij deze mega-hit componeerde. Hij werd vervangen door Charlie Thomas, die zou lippen over King’s stem op tv -optredens. King had veel hits, maar niemand is zo onuitwisbaar geweest als deze.

Verder luisteren: met de drifters: daar gaat mijn baby, dit magische moment, behalve de laatste dans voor mij. Solo: Spaanse Harlem, hier komt hier de nacht, in de Mystic (van Morrison Cover).

Covers: Er zijn eigenlijk honderden, dus het was moeilijk om het te beperken … Ik probeerde voorbeelden te geven van de variëteit van de melodie gedurende tientallen jaren en genres. Als je een fantastische begrijpt die ik heb gemist, verlaag me dan een reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.